نماد سایت شرکت آرسس

سایتهای وب تاریک با کاهش 85 درصدی کاربرانش روبرو شد!

وب تاریک-dark web-deep web-امنیت-سایبر-هک-کاهش-

وب تاریک-dark web-deep web-امنیت-سایبر-هک-کاهش-

کاهش سایت های وب تاریک عاملی جهت پیچیده تر شدن تحلیل عملکرد مجرمان سایبری در این بستر شده است.

سارا جیمی لوئیس (Sarah Jamie Lewis)، محقق و کارشناس امنیت شبکه، ابزاری با کد منبع باز (Open Source Software) به نام OnionScan طراحی کرده است که صفحات وب تاریک را مورد بررسی و آنالیز خود قرار می‌دهد. هدف این محقق کانادایی کشف و حذف صفحات مشکوک به آسیب پذیری در وب تاریک بوده است تا از انتشار مطالب مخرب غیر قانونی و غیر اخلاقی که می تواند سیستم های مخاطب را مورد آسیب قرار دهد، جلوگیری کند.

سارا جیمی لوئیس در تحقیقات اخیر خود در dark web به این نتیجه رسیده است که از سال 2016 تاکنون میزان وب سایت های موجود در وب تاریک حدود 85 درصد کاهش یافته است. وی یکی از اصلی ترین دلایل این کاهش را حمله هکرها به سرور Freedom Hosting II دانسته است که در پی این اتفاق بیش از ۱۰ هزار سایت در وب تاریک که توسط این سرویس پشتیبانی می‌شدند، از دسترس خارج شدند. هکرهایی که به سرور Freedom Hosting II حمله کرده بودند، هدف و مقصود خود را صرفاً مبارزه با فعالیت‌های غیر اخلاقی موجود در وب تاریک که شامل مواردی همچون کودک آزاری (Pedophilia) در سایت‌های پشتیبانی شده توسط Freedom Hosting II بوده است اعلام کردند. البته برخی بر این باورند که ممکن است این حمله به دلیل رقابت های کسب و کار میان مجرمان و فروشندگان وب تاریک باشد اما نکته حائز اهمیت آن است که این حمله عاملی شد تا فعالیت های موجود در وب تاریک به شدت کاهش یابد.

الکساندر ووراسکا، کارشناس وزارت امور داخلی روسیه که در حوزه مبارزه با جرائم سایبری فعالیت می کند، در خصوص این فرضیه معتقد است که مجرمان dark web با تلاش خود در جهت حذف یکدیگر در میدان رقابت تجاری، عاملی تسهیل کننده برای مبارزه با جرائم اینترنتی شده اند. به اعتقاد وی، چنانچه تعداد منابع و سایت ها در وب تاریک کاهش یابد، مطمئناً در جای دیگری تعداد منابع فعالیت های مجرمانه افزایش خواهد یافت، چراکه خریداران مجبورند به لایه های عمیق تر مهاجرت کرده و در فعالیت های خود بسیار حساس تر و با امنیتی بیشتر نسبت به گذشته عمل کنند.

تحقیقات لوئیس، نشان دهنده این موضوع است که با کاهش تعداد سایت های وب تاریک، فعالیت های مجرمانه کاهش یافته است و عملاً بستر وب تاریک صدمه ای جدی دیده است اما در مقابل، آنچه که الکساندر ووراسکا اذعان داشته است به نوعی اعلام می کند که فعالیت های مجرمان سایبری همچنان به قوت خود باقی است اما شیوه عملکرد این مجرمان سایبری بسیار پیچیده تر از قبل شده است. البته در حالت کلی می توان مدعی بود که تمرکز فعالیت مجرمان وب تاریک در بستر وب تاریک بسیار پراکنده تر از گذشته شده و حضور این افراد در وب سطحی نیز رؤیت شده است، لذا اختصاص یک مکان به عنوان جولانگاه مجرمان سایبری اکنون دیگر قابل بیان نیست.

با آرسس پارت همراه باشید…..

منبع:سایبربان

خروج از نسخه موبایل