نماد سایت شرکت آرسس

دستورات پر کاربرد و مهم ping در command prompt

آموزش-دستور-ping-پینگ-ip-computer

دستور

Ping چیست ؟

دستور پینگ یک ابزارکاربردی برای تست و خطایابی شبکه های کامپیوتری است. با آموزش پینگ می توانیم اطلاعات مهمی درمورد کامپیوتر و هر آنچه که در شبکه ما IP می گیرد بدست آوریم. با استفاده از  Ping می توانیم به اطلاعات مهمی در مورد اتصال یا عدم اتصال کلاینت به شبکه ، نام کامپیوتر یا همان Computer Name کلاینت ها، نوع سیستم عامل ، IP های ورژن 4 و ورژن 6 ، وجود Noise در شبکه ، وجود یک سیستم امنیتی مانند  فایروال ، اتصال یا عدم اتصال به اینترنت و اطلاعاتی از این قبیل بدست بیاوریم. سادگی استفاده از دستور پینگ و اطلاعات ارزشمندی که در اختیارمان می گذارد باعث شده که این دستور به یکی از محبوبترین و بهترین دستورهای شبکه تبدیل شود.

ساده ترین حالت استفاده دستور پینگ ،پینگ کردن یک node در شبکه بدون استفاده از سوئیچ های دیگر دستور پینگ است . یک node می تواند یک کامپیوتر باشد، یا یک روتر، یک وبسایت، یا پریتنری که قابلیت IP گرفتن داشته باشد و یا

برای Ping کردن یک node باید IP یا نام آن node را بدانید. این نام  Domain Name و یا NetBIOS Name می باشد .

هم چنین می توانید یک وب سایت را با استفاده از نام Domain آن Ping کنید

ping 5.61.31.103

ping arsess-co.com

Ping ورژن 4 و Ping ورژن 6

گاهی ممکن است نیاز داشته باشید که از IPv6 یا IPv4 برای Ping استفاده کنید. برای این منظور باید از سوئیچ های 6- و 4- استفاده کنید. برای مثال فرض کنید که شماNetBIOS Name یکی از کامپیوتر های درون شبکه می دانید ولی IPv4 آن را ندارید. چگونه می توان با دانستن نام یک کامپیوتر ، IP آن را به دست آورد ؟

در صورتی که هر دو پروتکل TCP/IPv6 و TCP/IPV4 بر روی مبدا و مقصد فعال باشد، به دلیل ارجعیت LLMNR نسبت به WINS ،جواب Ping از IP ورژن 6 مقصد به شما فرستاده خواهد شد.

حالا در صورتی که بخواهید جواب از IP ورژن 4 مقصد برای شما ارسال شود ( یعنی IPv4 مقصد را به دست آوردید ) باید در هنگام Ping کردن از سوئیچ 4- استفاده کنید و یا پروتکل TCP/IPv6 را در مبدا یا مقصد غیر فعال کنید.

ناگفته نماند پروتکل LLMN و WINS هر دو عمل تبدیل نام به IP را انجام می دهند که WINS مختص IPv4 است.

نکته دیگر این است که شما نمی توانید با دستور ping -6 یک IP ورژن 4 را Ping کنید و یا با دستور Ping -4 یک IP ورژن 6 را Ping کنید.

Ping -6 arsess-PC

Ping -4 arsess-PC

دستور Ping -t

به طور پیشفرض در هنگام Ping کردن چهار Packet از نوع ICMP  که حجم هر کدام 32 بایت است به مقصد فرستاده می شود. در صورتی که بخواهید عمل Ping کردن یک مقصد تا ابد و برای همیشه ادامه داشته باشد می توانید از دستور Ping با سوئیچ –t استفاده کنید. با این فرمان عمل Ping کردن متوقف نخواهد شد مگر اینکه فیوز کنتور برق را بزنید ، یا کامپیوتر خود را Restart کنید یا دکمه ضربدر پنجره CMD را بزنید و یا دکمه های CTRL+C را در پنجره CMD فشار دهید  :

Ping –t 192.168.1.4

دستور Ping -a

چطور با داشتن IP یک کامپیوتر، Computer Name آن را بدست آوریم ؟

اگر به صورت عادی یک IP را Ping کنید پاسخ Ping را  بصورت پاسخی از همان IP خواهید دید و نمی توانید Computer Name آنرا ببینید؛ ولی اگر از Ping –a استفاده کنید،Computer Name کامپیوتر مقصد را هم در پاسخ Ping خواهید دید.

Ping  192.168.1.117

Ping –a 192.168.1.117

دستور Ping -n

همان طور که پیشتر گفتیم به طور پیشفرض چهار بسته دیتا در هنگام  Ping کردن ارسال می شود(به عبارت دیگر چهار بار Ping می شود). در بخش Ping –t هم ملاحظه کردید که تا زمانی که Ping را به طور دستی (ctrl + c) متوقف نکنید این عمل ادامه پیدا خواهد کرد. در صورتی که بخواهید به تعداد دلخواه Ping انجام شود و بعد از آن خاتمه یابد باید از دستور Ping –n استفاده کنید.

Ping –n 7 192.168.1.117

دستور Ping –L

پیش تر گفته شد حجم هر بسته ای که برای Ping ارسال می شود 32 بایت است. با دستور Ping –L می توانید حجم دلخواه خود را برای بسته های ارسالی مشخص کنید. به این نکته توجه کنید که برای نوشتن L از حرف کوچک آن استفاده کنید؛ ما برای خوانا تر بودن از حرف بزرگ L استفاده کردیم . در مثال زیر IP مقصد را با بسته های 100 بایتی Ping کردیم :

Ping –l 100 192.168.1.117

سخن پایانی :

آموزش دستور Ping را با یک مثال نکته ای به پایان می رسانیم:

شما یک IP از یک کلاینت در شبکه دارید و می خواهید با ارسال 12 بسته 100 بایتی ، Computer Name آن را بدست آورید ! در این صورت چگونه باید از دستور Pingاستفاده کنید؟

برای انجام این Ping پیچیده به روش ساده زیر عمل می کنیم :

ping -a 192.168.1.4 -l 100 -n 12

با بخش آموزش آرسس پارت همراه باشید….

خروج از نسخه موبایل