ویژگیها و عملکرد Windows 10
با این که مشکلاتی در خصوص رابط کاربری وجود دارد، در ویندوز ۸.۱ ویژگی ‘Hyperboot’ و ‘Instant Go’ معرفی شده است. این ویژگیها به کاربران اجازه میدهد تا برای شروع یا ادامهی فعالیتهای مورد نظر خود، سرعت عمل بیشتری داشته باشند. در Windows 10 این قابلیت بهبود یافته است و این بدین معناست که در کوتاهترین زمان ممکن، دستگاهها به حالت قبلی خود باز میگردند.
هر دوی این سیستم عاملها به OneDrive مجهز شدهاند. با این ویژگی، ذخیره فایلها در فضای ابری به وسیلهی File Explorer، راحتتر شده است.
این ویژگی در windows 7 وجود ندارد.
Cortana (ابزاری است که به عنوان دستیار شخصی و برای رقابت با Siri شرکت اپل طراحی شده است) یکی از نرمافزارهای موجود در Windows 10 که در اختیار شما قرار گرفته است. با این که این نرمافزار هنوز کامل نشده، اما کاربران را قادر میسازد تا از طریق گفتار، اقدامات و جستجوهای مورد نظر خود را انجام دهند.
به علاوه widows 10 با قرار دادن یک مرورگر پیش فرض جدید در خود، نشان داده که در زندگی چیزی فراتر از Internet Explorer نیز وجود دارد. مرورگری توسعه یافته و کم حجم به نام Edge؛ این مرورگر دارای ویژگیهای جدیدی مانند همگام سازی با Cortana ، reading mode و annotation tools است.
از لحاظ عملکرد، تفاوت اندکی بین ویندوز ۸.۱ و Windows 10 وجود دارد و کاربرانی که از دستگاههای هوشمند و مدرن استفاده میکنند، بعید است که متوجه تغییرات عمدهای شده باشند. با این حال گنجانده شدن DirectX 12 در ویندوز ۱۰، موجب ارائهی عملکرد برتر گرافیکی سه بعدی شده و به توسعه دهندگان قدرت کنترل و مانور بیشتری داده است.
امنیت
با انتشار ویندوز ۷ و ویندوز ۸.۱، شرکت مایکروسافت به صورت قابل توجهی تنظیمات امنیتی آنلاین و دستگاههای خود را از طریق دو ویژگی جدید و کلیدی افزایش داده تا از تهدیدات امنیتی بالقوه جلوگیری کند.
ویندوز ۱۰ شما را قادر میسازد از اثر انگشت، اسکن عنبیه یا اسکن چهره، به جای کلمهی عبور استفاده کنید. برای استفاده از این ویژگی جدید که ‘Windows Hello’ نام دارد، باید دستگاهها از سختافزار سازگار شده با این ویژگی، استفاده کنند.
دومین مورد، ‘Passport’ نام دارد. این ویژگی ویندوز را قادر میسازد تا با تایید هویت شما، اجازهی دسترسی به برخی از سایتها را برای شما صادر کند. این کار ریسک به خطر افتادن و لو رفتن کلمهی عبور را کاهش میدهد.
ویندوز ۷ و ۸.۱ در حال حاضر از نظر امنیتی، در سطح مطلوبی قرار دارند اما Windows 10 با این ویژگیهای جدید، برای مقابله با تهدیدات امنیتی همیشه در حال تغییر، بهتر از سایر نسخههای ویندوز است.
پشتیبانی
شرکت مایکروسافت قصد دارد تا پایان دههی دوم میلادی، پشتیبانی از هر سه نسخهی سیستمعامل خود را ادامه دهد. طبیعتا ویندوز ۷ که از دو نسخهی دیگر قدیمیتر است، اولین گزینه برای حذف از این مجموعه خواهد بود.
پشتیبانی از نسخههای ویندوز در تاریخهای مشخص شدهی زیر، به پایان خواهد رسید:
ویندوز ۷ (سرویس پک ۱): ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰
ویندوز ۸.۱: ۱۰ ژانویه ۲۰۲۳
ویندوز ۱۰: ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵
نتیجهگیری
Windows 10 در مقایسه با ویندوز ۸.۱ و ۷، مجموعهای از ویژگیها و امکانات جدید را فرآهم آورده است. به علاوه، رابط کاربری در این نسخه بسیار بهبود یافته است. با وجود اینکه، این سیستم عامل کامل نیست و از نظر عملکرد و کارایی تفاوت قابل ملاحظهای نسبت به نسخهی قبلی نداشته اما بهبود شیوهی برقراری ارتباط با کاربران، امنیت و امکان دسترسی آسان در دستگاههایی که از Windows 10 در آنها استفاده شده است، موجب شد تا به مناسبترین جایگزین برای ویندوز ۷، مبدل شود.
رویای شرکت مایکروسافت برای ایجاد یک سیستمعامل زیبا، جذاب و کاربرپسند، با انتشار این نسخه حقیقت یافت و به خاطر امکان دانلود و ارتقاء رایگان این سیستمعامل تا ۲۹ جولای ۲۰۱۶ و همچنین تلاشهای ارزشمند و سخت کوشانهی تولیدکنندگان، به نرمافزاری دست اول و محبوب تبدیل شده است.