هرچند این روزها شاهد عرضهی انواع مختلفی از لپتاپهای گیمینگ هستیم، اما بسیاری از گیمرهای حرفهای همچنان به استفاده از کامیپوترهای رومیزی ادامه میدهند؛ اما چرا همچنان رایانههای رومیزی برای گیمرها پرطرفدار هستند.
بازار لپتاپهای گیمینگ این روزها حسابی داغ است. شرکت های تولید کننده ی لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی هر کدام محصولات مختلفی را با کارت گرافیک و پردازندههای قدرتمند تحت عنوان لپتاپهای گیمینگ به بازار عرضه میکنند، اما گیمرهای حرفهای (Professional Gamers) هنوز هم کامپیوترهای رومیزی را ترجیح میدهند.با آرسس همراه باشید. اگر بخواهید از بهترین توان سخت افزاری موجود در دنیای کامپیوتری بهره ببرید و از یک تجربهی بازی بینقص لذت ببرید، تعجبی هم ندارد که به سراغ کامپیوترهای رومیزی بروید.
میان ماه من تا ماه گردون، تفاوت از زمین تا آسمان است
تقریبا تمام پردازندههای مرکزی و پردازندههای گرافیکی قدرتمند جدید علاوه بر اینکه برای کامپیوترهای رومیزی ساختهشدهاند، نسخههایی هم برای لپتاپها دارند. حالا ممکن است برایتان این سوال به وجود بیاید که اگر میتوان از پردازندهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی هم روی لپتاپ و هم روی کامپیوتر دسکتاپ استفاده کرد، پس برتری کامپیوتر رومیزی نسبت به لپ تاپ ها در چیست؟ جواب سادهی این سوال این است که «میان ماه من تا ماه گردون، تفاوت از زمین تا آسمان است».به قول خودمان این کجا و آن کجا ! یک پردازندهی مشخص بر روی کامپیوتر رومیزی عملکرد بسیار بهتری نسبت به همان مدل پردازنده از نوع لپ تاپ دارد.
امکان شخصی سازی بینهایت در کامپیوترهای رومیزی
فقط کافیست که یک مادربرد با قابلیتهای کافی انتخاب کنید، تا سالها میتوانید کامپیوتر خود را به هر صورت که بخواهید شخصی سازی کنید و آن را به روز نگه دارید. برای گیمرها این موضوع مهمی است که بتوانند از پردازنده و کارت گرافیکهای جدید استفاده کنند و در کامپیوترهای رومیزی شما میتوانید هر زمان که خواستید قطعات مختلف را تعویض کنید یا حتی میتوانید با بودجهی محدود یک کامپیوتر گیمینگ متوسط بخرید و به مرور زمان برای بهبود قطعات آن هزینه کنید. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که مادربرد کامپیوتر شما امکان قابلیتهای کافی برای تغییراتی که در آینده میخواهید ایجاد کنید را داشته باشد. کمپانی ایسوس مادربردهای مخصوص بازیطراحی کرده است که آنها را در سری ROG به بازار عرضه کرده است. این مادربردها از درگاههای ارتباطی مختلفی برخوردارند و کیفیت اتصالات و قطعات آنها نسبت به مادربردهای معمولی بسیار بیشتر است و عمر بیشتری دارند. به این ترتیب اگر یک مادربرد مناسب انتخاب کنید تا سالهای سال میتوانید قطعات کامپیوتر خودتان را در صورت نیاز ارتقا دهید و از قدرتمندترین سختافزارهای روز بازار استفاده کنید.
کامپیوترهای قابل حمل مخصوص بازی چندان هم قابل حمل نیستند
از اینها گذشته، لپتاپهای گیمینگی که توان رقابت با کامپیوترهای رومیزی مشابه را داشته باشند به حدی بزرگ و سنگین هستند که چندان هم قابل حمل نیستند. مثلا ممکن است وزن یک لپتاپ گیمینگ چیزی در حدود ۵ کیلوگرم یا بیشتر باشد. با چنین وزنی نمیتوانید انتظار داشته باشید که لپتاپ را همه جا همراه خودتان ببرید و بتوانید از آن استفاده کنید. ضمن این که به دلیل مصرف زیاد انرژی سختافزارهای قدرتمند در این دسته از لپتاپها، مدت زمان شارژدهی باتری آنها نیز خیلی کوتاه است و برای بازی کردن با آنها لازم است به پریز برق دسترسی داشته باشید. حال اگر قرار باشد لپتاپی که به منظور اجرای بازیهای کامپیوتری خریداری کردهاید، به راحتی قابل حمل نباشد، آیا بهتر نیست پولتان را صرف یک کامپیوتر رومیزی قدرتمند بکنید و از تجربهی یک بازی بی نقص پشت مانیتورهای بزرگ لذت ببرید؟