در بخش نخست این نوشته با برخی از کارایی های میکروتیک مانند Router OS آشنا شدیم، در این بخش با برخی از کاربردهای دیگر این برند ناشناخته آشنا خواهیم شد.
نسخه های MikroTik
میکروتیک به ۲ صورت در دسترس است:
۱- سیستم های X86
۲- محصولات شرکت میکروتیک (RouterBoard , Groove , SXT , OmniTik)
Mikrotik نسخه ای خاص برای سیستم های x86 دارد که غالبا بر روی مجازی ساز ها بعنوان VPS یا روتر رک مورد استفاده قرار میگیرد.
شرکت Mikrotik روترهای فیزیکی و ارزان قیمتی را تحت عنوان RouterBoard عرضه کرده است که نیاز کاربران را به روتر های گران قیمت سیسکو برطرف نماید.
RouterBoard ها در سروی های مختلفی ساخته می شوند. به عنوان مثال سری های ۳۰۰ . ۴۰۰ . ۵۰۰ . ۶۰۰ و …
هر کدام از سری ها و هر کدام از مدل ها برای موارد خاصی استفاده می گردند، برای مثال RB750 یک روتربرد بسیار ارزان قیمت برای افرادی که می خواهند یک روتر کوچک اما با قابلیت های بالا در شبکه خود داشته باشند! RB750 برای موارد آموزشی هم کاربرد دارد؛ بعلت قیمت پایین بودن این مدل روتربرد، کاربران برای یادگیری Mikrotik این مدل RB را تهیه می کنند.
لایسنس های Mikrotik
میکروتیک ۶ لایسنس برای روتر خود عرضه کرده است؛ به اصطلاح به هر لایسنس یک Level گفته می شود. به عنوان نمونه لایسنس شماره ۶ Mikrotik را لایسنس Level 6 میکروتیک می گویند.
هر لایسنس حاوی یک سری موارد و ابزار های روتر می باشد؛ برای نمونه برای استفاده Full از روتر باید لایسنس Level 6 میکروتیک را تهیه کنید.
برای شبکه های کوچک که نیاز به آنلاین بودن افراد بسیار زیاد ندارد لایسنس Level 4 هم جواب کار را خواهد داد.
سیستم عامل تمام روتربرد ها میکروتیک لایسنس شده هستند که با توجه به مدل روتربرد و کاربرد آن Level لایسنس های آنها مختلف است. مثلا RB750 لایسنس Level4 دارد .