بررسی تخصصی سرورهای HPE DL385 GEN10
اچ پی که همواره امنترین سرورها را ارائه میدهد، به تازگی سرور HPE DL385 GEN10 را به بازار عرضه کرده است که از پردازندههای جدید AMD EPYC 7000 استفاده میکنند. این سرورها برای پیادهسازی مجازیسازی و حجمهای کاری حافظهمحور (Memory Centric) بسیار مناسب هستند زیرا برای پیادهسازی چنین پلتفرمی، به پلتفرمی همهمنظوره نیاز است.
سرور HPE DL385 GEN10
سازگاری سرورhp پرولیانت با AMD EPYC قدم بزرگی برای AMD EPYC است و امکان استفاده از این پلتفرم را در انواع سازمانها به وجود میآورد. نیاز بسیاری از شرکتها این است که بتوانند امنیت و استانداردهای مدیریتی را برای هر سرور خود فراهم کنند. این استاندارد مدیریتی قبلا توسط اچ پی و تکنولوژیهای او مانند iLO وجود داشت. اما امنیت مورد نظر به تازگی میتواند قابل توجه باشد. اچ پی EPYC را از سرورهای Cloud Line خود به سرورهای پرولیانت خود آورده و این یعنی قدم بزرگی برای پیشرفت پلتفرم AMD EPYC که این پردازنده در سرور HP DL385 G10 استفاده شده است.
این پردازنده ها با نام کامل AMD EPYC 7000 و در ۱۲ مدل معرفی شدند. منظور از معرفی، ارائه برخی اطلاعات و تائید کردن نامگذاری آنها است. AMD EPYC 7000 ها برای سیستم های کاری سرور طراحی شده اند و در برترین مدل دارای ۳۲ هسته و ۶۴ رشته پردازشی هستند. پیشبینی می گردد که AMD برای رقابت با پردازنده های ۲۸ هسته ای اینتل در پلتفرم Purley، قیمت پرچمدار خود را به ۴۰۰۰ دلار برساند. از جمله ویژگی های مهم پردازنده های AMD EPYC 7000 دست کم در مدل های پرچمدار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
توان حرارتی ۱۸۰ وات،پشتیبانی از ۸ کانال DDR4 شامل ۱۶ جایگاه رم و قابلیت خواندن تا ۲ ترابایت RAM در هر CPU،پشتیبانی از ۱۲۸ مسیر PCIe جهت نصب انواع حافظه و کارت های توسعه و استفاده از فناوری Dedicated Security Subsystem
سرور HPE DL385 GEN10 به سبب استفاده از پردازندههای AMD EPYC 7000 کارایی بینظیری را فراهم میکند. تمامی این پردازندهها میتوانند ۲ ترابایت حافظه را فراهم کنند.
این پردازندهها میتوانند ۸، ۱۶، ۲۴ و ۳۲ هسته را فراهم کنند و حداکثر از ۳۲ هسته، ۴ ترابایت حافظه و ۱۲ Gb SAS پشتیبانی میکنند. حداکثر کش و فرکانس قابل پشتیبانی توسط این پردازندهها به ترتیب ۶۴ مگابایت و ۳٫۲ گیگاهرتز است.
سرور اچ پی HP DL385 G10 چیپست ندارد و از طراحی SoC یعنی System on Chip بهرهمند است.
این پردازنده ها از رم های DDR4 با فرکانس ۲۶۶۷ مگاهرتز پشتیبانی خواهند کرد؛ در صورت اتصال دو CPU بر روی یک برد، ویژگی های SMT نیز فعال گشته و به عنوان مثال شاهد پردازش همزمان ۶۴ هسته و ۱۲۸ رشته پردازشی خواهیم بود. AMD اطلاعاتی را به برخی از پایگاه های داده منتقل کرده و مدعی آن است که پردازنده پرچمدار EPYC 7601 با قیمت ۴۰۰۰ دلار، ۴۷% سریع تر از پردازنده Intel Xeon E5-2699A v4 است. پردازنده Intel Xeon E5-2699A v4 در سال ۲۰۱۶ معرفی شد. همچنین پردازنده EPYC 7401 نیز تا ۵۳% سریع تر از پردازنده Intel Xeon E5-2680 v4 است.
ذخیرهسازی سرور HP DL385 G10
کیس سرور HPE DL385 GEN10 ماژولار است یعنی از drive bayهای ماژولار Modular Drive Bay پشتیبانی میکند که قابلیت پیکربندی ۳۰ عدد درایو SFF و یا ۱۹ عدد درایو LFF و یا ۲۴ عدد درایو NVMe را به همراه ۳ double-wide GPU دارد.
کنترلر HPE Smart Array S100i Software RAID که کنترلر تعبیه شده در سرورهای اچ پی نسل دهم است، از embedded m.2 boot و USBهای داخلی پشتیبانی میکند در نتیجه امکان نصب سیستمعامل (lightweight OS) را بدون وجود Drive Bayهای ارزشمندی که در سرورهای HPE DL380 قابل استفاده است، فراهم میکند.
و در کنار دیگر کنترلرهای نسل ۱۰ اچ پی که بازطراحی شدهاند و شامل کنترلرهای سری Essential و Performance هستند، میتوان از ویژگیهای فوقالعادهای که هم در حالت SAS کار میکند و هم در حالت HBA، استفاده کرد. در سرور اچ پی HP DL385 G10 درایوهای uFF نیز پشتیبانی میشود.
شکاف های توسعه در سرور HP DL385 G10
سرور HPE DL385 G10 در کنار پشتیبانی از ۴ کارت شبکه تعبیه شده ۱ گیگابیتی، قابلیت پشتیبانی از HPE FlexibleLOM و یا PCIe standup adapter را دارد در نتیجه پهنای باند انعطاف پذیری بین ۱GbE و ۴۰ GbE ارائه میدهد. پس خیالتان از رشد و افزایش نیازهای کسبوکارتان راحت باشد.
در سرور اچ پی DL385 به منظور افزایش سرعت و شتاب در حجمهای کاری، میتوان از کارتگرافیکهای قدرتمند double wide یا five single wide استفاده کرد.
نوآوریهایی در امنیت سرور اچ پی DL385
سرور HPE DL385 GEN10 با وجود تکنولوژی HPE Silicon Root of Trust امنیت را به شما هدیه میدهد چرا که تنها اچ پی است که امنیت فوقالعادهای را در سطح سختافزار و سیلیکون برای فریمور اصلی فراهم میکند. میلیونها خط از کدهای فریمور، قبل از اینکه سیستمعامل سرور بوت شود، اجرا میشود. سپس با تکنولوژی Runtime Firmware Validation که در HPE iLO Advanced Premium Security Edition وجود دارد و میتوان آن را فعال کرد، هر ۲۴ ساعت یک بار، اعتبار فریمور اصلی سیستم بررسی میشود.
تکنولوژی Secure Recovery این امکان را فراهم میکند که در صورت تشخیص کدهای نامعتبر، فریمور سرور اچ پی DL385 به تنظیمات کارخانه و یا آخرین وضعیت مطلوب و موجود، برگردد.
از طرفی پردازنده AMD EPYC نیز ویژگیهای امنیتی متفاوتی در سرور اچ پی DL385 ارائه میدهد:
- AMD secure processor
- Secure processor and secure boot for malware rootkit protection
- System Memory Encryption (SME)
- Secure Encrypted Virtualization (SEV) hypervisors and guest virtual machine memory protection
- Secure Move (e.g., encrypted) between enabled servers
از این ویژگیها استفاده میشود تا بتوان قابلیتهای اصلی امنیت را که شامل موارد زیر است، فعال کرد:
- Secure Root-of-Trust
- Secure Run
- Secure Move
پلتفرمی که سرور HPE DL385 G10 ارائه میدهد کارایی، امنیت و انعطافپذیری مورد نیاز شما را برای حجمهای کاری انترپرایزی و Most Demanding فراهم میکند چرا که از ۶۴ هسته، ۳۲ اسلات رم، ۴ ترابایت حافظه و ۲۴ درایو NVMe پشتیبانی میکند در نتیجه میتوان ماشینهای مجازی کمهزینهای را با امنیت فوقالعاده پیادهسازی کرد.
سرور اچ پی DL385 از گستره وسیعی از سیستمعاملها پشتیبانی میکند در نتیجه برای اغلب محیطها سروری مناسب است.
ایجاد ماشینهای مجازی با ۵۰ درصد هزینه کمتر
اچ پی مدعی است که با استفاده از پلتفرم سرور HP DL385 G10 میتوان به ازای هر ماشین مجازی، ۵۰ درصد هزینه کمتری صرف کرد و در عین حال از ویژگیهای امنیتی موجود در AMD EPYC بهره برد:
* تکنولوژی Secure Encrypted Memory: تمام و یا بخشی از حافظه میتواند رمزگذاری شود تا داده در برابر هکها و نفوذها امن باشد.
** تکنولوژی Secure Encrypted Virtualization: ماشینهای مجازی یا VMها و Hypervisor هر کدام به تنهایی رمزگذاری میشوند در نتیجه VM ها از یکدیگر و از هایپروایزر خودشان، مجزا و ایزوله هستند در نتیجه داده از لحاظ دسترسی حفاظت میشود.
سرور اچ پی DL385 به طور کلی برای حجمهای کاری نرمافزار محور مناسب هستند مانند:
- server virtualization
- software-defined data center (SDDC)
- software-defined data infrastructure (SDDI)
- software-defined storage
- Virtual Desktop Infrastructure (VDI) workspaces
- HPC, Cloud and other general high-density workloads
- General Data Infrastructure workloads that benefit from memory-centric or GPU