در ابتدای این مقاله باید به این سوال پاسخ دهیم که server چیست؟
در پاسخ به پرسش کار سرور چیست بایستی گفت به بیان ساده سرور، کامپیوتری همیشه روشن و قدرتمند است که کاربران در زمانهای متفاوت، از آن انتظار پاسخ به درخواستهای خود را دارند. زمانی که دسترسی به آن تنها در محدوده یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور تحت شبکه مینامند. به این معنا که تمامی کامپیوترهای موجود در این شبکه، از سرور فرمان میگیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین میکنند.
حال اگر گستره این شبکه را کمی بیشتر و تشکیل شده از تمام کامپیوترهایی که از طریق اینترنت به هم وصل شدهاند بدانیم، با گروه بسیار بزرگی از کامپیوترهای همیشه روشن و در دسترس از طریق اینترنت، روبرو هستیم. سرورهای اینترنتی، اطلاعاتی که در هر زمان از شبانهروز بر روی پهنای اینترنت جستجو میشوند را، در اختیار کاربران قرار میدهند، حال که مفهوم سرور یعنی چه آشنا شدید در امتداد مقاله به بررسی سخت افزاز سرور می پردازیم.
سخت افزار سرور:
باید بدانیم که منابع سختافزاری سرور چیست؟ Server، از قطعات سختافزاری خاصی تشکیل شده است که بالاترین پردازش و عملکرد از آنها انتظار میرود. عموما سرورها از پردازندهای قدرتمند با چندین عدد هسته فیزیکی و مجازی، RAM بالا و هارددیسک با فضای ذخیرهسازی چند ترابایتی، تشکیل میشوند. با توجه به این میزان قدرت و عملکرد، سرور میبایست در فضایی نگهداری شود که بدون هیچگونه اختلال و قطعی به صورت ۲۴ ساعته روشن و به اینترنت وصل باشد. کاربرد سرور با توجه به این ساختار و پاسخگویی به درخواستهای متعدد کاربران، معنا مییابد.
دیتاسنتر چیست:
در شبکه اینترنت یکی از مهمترین فاکتورها به هنگام دریافت خدمات، پایداری یک سرور محسوب میشود. محلهای ویژهای در سراسر دنیا با نام دیتاسنتر یا همان مرکز داده، جهت نگهداری از سرور ها احداث میشوند که تمرکز آنها بر روی کیفیت شبکه، پشتیبانی قطعات و نرمافزارهای مورد نیاز است. این مراکز داده بصورت تخصصی، شرایط را برای استفاده از سرورها به دور از قطعی و مشکلات دیگر، فراهم میآورند.
بنابراین “دیتاسنتر” محلی است که صدها و یا هزاران سرور را در رکها (Rack)، کیجها (Cage) و اتاقهای مختلف، جای میدهد. ساختمان دیتاسنتر از بخشهای مختلفی مانند اتاق کنترل، اتاق سرور، ژنراتورها، تاسیسات خنکسازی، انبار سخت افزار، اتاق UPS و Battery Backup، اتاق نگهداری از وسایل اطفای حریق و اتاق مدیریت شبکه تشکیل میشود. این بخشها با توجه به نیازها، طراحی و امکانات و زیرساخت برای هر مرکز داده، کاملا متفاوت خواهند بود.
دستهبندی سیستم عاملهای سرور:
- لینوکس: تمامی توزیعات لینوکس مانند CentOS، Debian و…
- ویندوز: تمامی نسخههای مختلف ویندوز مانند Windows Server 2012، windows Server2016 یا نسخههای قدیمی ۲۰۰۸
- مجازیساز: نرمافزارهای مجازیساز مانند KVM، Hyper-V، Vmware ESX و…
ویژگی های سرور چیست؟
- انحصاریبودن منابع سختافزاری
- قابلیت افزایش و ارتقا سختافزار سرور
- اتصال دائمی به اینترنت
- سرعت عملکرد بسیار بالا
- قدرت پردازش و قدرت محاسباتی سریع
- امنیت بالا
- امکان پیادهسازی Raid نرمافزاری و سختافزاری، بر روی سرور
برای اطلاعات بیشتر بر روی پست کلیک کنید …