Power Tech
شرکت مشهور امریکایی پاورتک ( powertech ) یکی از مشهورترین و برترین شرکت های تولید UPS در سراسر جهان است و کیفیت تولیدات این شرکت و تنوع آن و گستردگی محدوده UPS های شرکت POWERTECH به نسبت مدل شرکت های دیگر مانند APC آنرا در رنکینگ بالاتری در امریکا قرار میدهد.
لازم به ذکر است که در طراحی یو پی اس های پاورتک بیشتر از تکنیک های صنعتی بهره گرفته شده و شرکت پاورتک با دارا بودن بیش از توجه به مشخصات قابل تطبیق این نوع از یو پی اس ها با شرایط برق ایران، ازجمله تحمل تغییرات گسترده در فرکانس (۴۰ -۷۰) AC و تحمل تغییرات گسترده در ولتاژ HZ 130 ورودی ( -۲۸۶) و امکان استفاده از باطری ها در ظرفیت VAC بالاو با تعداد کم بدون تغییردر شارژر دستگاه ، برای تامین مدت زمان برق دهی بیشتر این ، UPS ها را نسبت به UPS مدل قابل انتخابتر قرارداده است.
در نوشته زیر با برخی از مدلها و مزایای UPS آشنا خواهید شد:
یو پی اس ها از لحاظ نحوه و روش کارکرد به سه دسه کلی تقسیم می شوند:
۱) OFF-LINE
۲) LINE-INTERACTIVE
۳) ON-LINE
صرفه نظر از طراحی خاص هر یک، چند ویژگی مهم در تمامی یو پی اس ها مشترک است. همه آنها دارای باتری هستند و تا زمانی که برق شهر قابل استفاده است انرژی را در باتریها ذخیره می کنند و پس از قطع برق شهر انرژی باتری را به جریان متناوب AC تبدیل می کنند. لذا تمام سیستمها باید دارای شارژ باتری و مدار اینورتر باشند.
همچنین تمام یو پی اس ها دارای یک سیستم Bypass هستند که همراه با یک سوئیچ در خروجی وسیله, ارتباط با تحهیزات برقی را جهت تغذیه مستقیم از برق شهر فراهم می آورد. در بسیاری از موارد مدار سوئیچ خروجی با به کاربردن سوئیچهای استاتیک تکمیل می شود. البته در یوپی اس های توان پایین این کار به وسیله رله انجام می گیرد.
۱-در یو پی اس مدل Off-line بارهای حساس از مسیر By pass انرژی دریافت می کنند و اگر تغذیه مسیر By pass قطع شود یا ولتاژ آن خارج از محدوده قابل قبول و مجاز قرارگیرد، مسیر اینورتر جایگزین آن می شود .در طی عملکرد عادی دستگاه ، هراختلالی که در محدوده قابل قبول ولتاژ Bypass باشد به بار منتقل می شود . اگر چه در بسیاری از مدلهای این یو پی اس در مسیر Bypass خود تا حدودی از افزایش زیاد و ناگهانی ولتاژ ( spike) جلوگیری می کنند و فیلتر های RF (فرکانس رادیویی ) در مسیر Bypass آنها وجود دارد.
در شرایط عادی شارژر باتری به طور مداوم در حال انجام کار است تا باتریها را کاملا آماده نگه داری کند. در برخی از یو پی اس ها ممکن است اینورتر خاموش باشد تا راندمان کلی دستگاه افزایش یابد، اگر چه قسمت های کنترل الکترونیکی آن به منظور عملکرد سریع اینورتر همواره فعال هستند.
در UPS های آفلاین اگر ولتاژ Bypass از حداقل مجاز پایین تر رود، اینورتر بلافاصله شروع به کار می کند و بار به وسیله سوئیچ استاتیک ( یا رله خروجی) به اینورتر منتقل می شود با توجه به این که مراحل انتقال پس از قطع ولتاژ Bypass آغاز می شود وقفه اجتناب ناپذیر در تأمین انرژی بار روی می دهد، اگر چه این وقفه کوتاه به اندازه ۲ الی ۱۰ میلی ثانیه است.لازم به ذکراست که اکثر بارها به نحو مطلوب و بی آنکه متحمل اثرات مضری شوند این زمان را پشت سر می گذارند و با عادی شدن وضع برق شهر بار مجدداً به مسیر Bypass منتقل می شود.
۲-این نوع UPS شامل دستگاههایی می شود که در آنها سعی شده با اضافه کردن سیستم تنظیم ولتاژ در مسیر By pass عملکرد بهتری نسبت به سری Off-line ارائه شود.
دو نوع از متداولترین سیستمهای این رده UPS مجهز به ترانس Buck/Boost وترانس ferrorvesonat است. مشابه مدلهای UPS Off-Line مدل Line-Interactive بار خود را از طریق مسیر Bypass تغذیه می کند و بر اثر هر حادثه ای که سبب قطع برق شهر شود آن رابه اینورتر انتقال می دهد.
در بخشهای باتری، شارژر و مدار اینورتر نیز با سیستم Off-Line یکسان است در حالی که به خاطر اضافه شدن مدار تنظیم ولتاژ در مسیر By pass بار کمتر به اینورتر منتقل می شود. چنین سیستمی تاثیر بیشتری درکاهش هزینه ها داشته و عمر مفید باتری در مقایسه با Off-Line بیشتر می شود.
۳-گروه دیگر یو پی اس ها, گروه یو پی اس های آنلاین می باشد. این دسته که اغلب UPS های مصرفی را تشکیل می دهند, دارای تکنولوژی جدیدتری نسبت به دیگران بوده و به علت تأمین برق مداوم و با کیفیت ثابت و مناسب, پر مصرف ترین گروه از دسته بندی UPS را تشکیل می دهند. این مدل ups برای سرور استفاده می شود.