از آنجایی که دستورالعمل ها و به طور کلی برنامه ها بایستی در حافظه رم سیستم بارگزاری شوند تا ما بتوانیم از آنها استفاده کنیم Register ها یا ثبات های حافظه پردازنده نیز از این قاعده مستثنی نیستند بدین معنی که پردازنده کامپیوتر برای اینکه بتواند پردازش های خود را روی دستورالعمل ها انجام دهد بایستی در یک مکانی آن کار ها را انجام دهد و آن مکان ها جایی نیست جز Register یا ثبات های حافظه پردازنده یا پردازنده سیستم. Register ها یا ثبات های حافظه پردازنده یک کامپیوتر برای ذخیره و انتقال داده ها و دستورالعمل ها با سرعت بسیار بالا مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که میدانید CPU کامیپوتر قطع به یقین یکی از مهم ترین و پیچیده ترین اجزاء یک کامپیوتر محسوب می شود و طبیعتاََ یک سخت افزار تک منظوره و یک بعدی نیست و وظایف متعددی بر عهده دارد. از این رو Register در پردازنده دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام به نوبه خود در امر هندل و پردازش کردن دستورالعمل ها برای CPU بسیار مهم و اجتناب ناپذیر می باشد. همانطور که احتمالاََ حدس میزنید حافظه های Register پردازنده از سریعترین حافظه های یک کامپیوتر به شمار میرود (حتی سریعتر از حافظه کش L1 پردازنده)، زیرا پردازنده برای انجام پردازش های خود بر روی دستورالعمل ها دستورالعمل ها را در حافظه Register ذخیره میکند و سپس روی آنها پردازش را انجام میدهد. Register های پردازنده به طور کلی ۳ وظیفه به نام های Decode ،Fetch و Execute را در امر پردازش دستورات بر عهده دارد که در زیر به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.
۱- Fetch یا واکشی داده ها : عملیات Fetch عبارتست از گرفتن دستورالعمل هایی که توسط کاربر به کامپیوتر داده می شود و همچنین واکشی یا Fetch کردن دستورالعمل ها توسط Register ها از حافظه RAM سیستم به منظور انجام پردازش روی دستورالعمل ها.
۲- Decode یا کدگشائی دستورالعمل ها : عملیات Decoding دستورالعمل ها بدین منظور است که دستورالعمل ها به Command ها یا دستورات ترجمه شوند تا توسط واحد ALU قابل اجرا باشند واحدی که بر عملیات Decoding دستورالعمل ها نظارت دارد واحد CU یا همان واحد کنترل در CPU می باشد.
۳- Execute یا اجرای دستورات: همانطور که گفتیم دستورات به وسیله واحد ALU پردازنده انجام می شود. بعد از اجرا کردن دستورات توسط واحد منطقی ALU نتیجه در حافظه RAM سیستم ذخیره میشود تا بتوانیم از نتیجه دستورات مان استفاده کنیم.
همانطور که گفتیم Register ها دارای انواع و اقسام مختلفی می باشند که هر کدام وظیفه خاص خود را بر عهده دارد. در بخش های دوم و سوم به معرفی هر کدام از Register ها خواهیم پرداخت.