در مفاهیم استوریج ، صرف اتکا به Backup های موجود در یک دستگاه و یا در یک مکان احتمال مواجه با آسیبهای ناشی از این قبیل مخاطرات را ایجاد مینماید.متاسفانه به دلیل عادت به روش قدیمیایی مانند Tapeها و پذیرش سختیهایشان، پیش زمینه ذهنی قابل اطمینانی نسبت به عملیاتهای Disaster وجود ندارد و اهمیت عملیاتی مانند Replication (ارسال بستههای اطلاعاتی عینا به دستگاهی دیگر) مورد اجحاف قرار گرفتهاند. اما با وجود پیشرفتهای بینظیر تکنولوژی، سیستمها و سازمانهایی مورد استقبال کاربران و مشتریان قرار دارند که ثانیه ای وقفه در سرویس دهی شان وجود نداشته باشد. شرکت Dell EMC با استوریج های Dell EMC Data Domain ، اعتماد از دست رفته به این فرآیندها را به خریداران خود بازگردانده است. با گزینه Data Domain Replicator، با اطمینان و صرف هزینه پایین، برخلاف روشهای طاقت فرسا و ریسکی Tape ها، دادههای Backup و Archive تحت شبکههای WAN به مکانهای تعبیه شده فرستاده میشوند.
در این راهکار، Data Domain Replicator تنها دادههایی که از قبل در مقصد وجود ندارند و همزمان حجم واقعی آنها کم شده است را در دستگاه دوم کپی میکند. اما این فرآیند به صورت غیر همگام (Asynchronous) انجام میشود. به این معنا که اول دادهها در استوریج اصلی ذخیره و سپس فرآیند Replication برای آنها اجرا میشود. در نتیجه انجام این عملیات تحت شبکه مقرون به صرفهتر، سریعتر و مهمتر از همه با اطمینان تر میشود. به واسطه ویژگی منحصر به فرد Deduplication این تجهیزات در این فرآیند، زمانی که چندین سایت دادههای خود را Replicate مینمایند، پهنای باند شبکه مدیریت شده و کمتر اشغال خواهد شد.
تمام این پروسه رمزنگاری خواهد شد و امنیت کامل در حین انجام عملیات برقرار میشود. به اضافه اینکه از ۵۴۰ نقطه متفاوت Replication میتوانند به یک دستگاه مرکزی در سایت Disaster شما ارسال شود. با این شرایط، معماری نگهداری دادههایتان متناسب با نیاز و رویکردهای سازمانتان می تواند تغییر کند. به عنوان مثال از یک دستگاه به چند دستگاه و یا بالعکس دادهها Replicate شوند. این عملیات بین EMC Data Domain ها فیزیکی و مدل مجازی آن Data Domain VE میتواند برقرار باشد.
۳ روش برای انجام این عملیات ارائه شده :
۱- روش Data Domain Collection: در این متد دایرکتور Backup شما در استوریج اولیه، بعد از حذف دادههای تکراری و فشردهسازی، به دستگاه دوم ارسال میشود.هرگونه تغییری در دادهها در دستگاه دوم به صورت خودکار انجام نخواهد شد و میبایست Manual اینکار را انجام داد. اما پیشنهاد میشود که از این اقدام خودداری و ترجیحا هرگونه تغییر مورد نیازی در دستگاه مبدا و قبل از Replication انجام شود.
۲- روش Data Domain Directory: برای ارسال Backup ها در سطح دایرکتوری هاست. در این روش هر دستگاه Data Domain شما میتواند نقش منبع و یا مقصد را بازی کند و پذیرای دادههای پروتکلهای CIFS و NFS خواهند شد اما باید فضای کافی فراهم موجود باشد.
۳- روش Data Domain Pool: این روش همانند روش قبل اجرا میشود و برای استوریج های Data Domain ایی تعریف شده است که بر آنها Tape های مجازی (Virtual Tape Library) تعریف شده است.ارسال دادههای ذخیره شده در Pool ها و Tape ها مجازی در دستگاه مقصد نیازی به لایسنس ندارد.