آیا تصمیم برای خرید یک سرور برای کسب وکار خود دارید ؟
تصمیم گیری برای خرید یک server همیشه چالش برانگیز است و شما باید عوامل و فاکتور های مهمی را در نظر بگیرید.
در این مقاله به صورت کلی این عوامل را با هم بررسی می کنیم تا بتوانیم برای انتخاب server مناسب تصمیم گیری کنیم.
۱- آیا کسب و کارها در عصر رایانش ابری هم نیاز به سرور فیزیکی دارند ؟
بله. و دلایل مختلفی هم برای خرید سرور فیزیکی وجود دارد.
در حالی که بسیاری از کسب و کارهای امروزی بخشی از فعالیت خود را در غالب cloud انجام میدهند، بسیاری از شرکت ها نیاز دارند علاقه دارند که خود و به صورت مستقیم به زیرساخت و اطلاعات خود دسترسی داشته باشند.
حتی بسیاری از شرکت هایی که از سرویس های ابری استفاده کرده اند نیز نیازمند این هستند که بخشی از فعالیت خود را در غالب server فیزیکی مستقر در محل سازمان انجام دهند.
همچنین به دلیل آسیب پذیر بودن کسب و کار بر روی سیستم های ابری ( مانند اختلالات اینترنت و شبکه، امن نبودن داده های کاربران و … ) بسیاری از شرکت ها و کسب و کارها ترجیح میدهند از سرور فیزیکی خود استفاده کنند.
۲- به سرور نو نیاز داریم یا دست دوم ( بازسازی شده، کارکرده و … ) ؟؟
خرید یک server دست دوم به شما این امکان را میدهد که با بودجه کمی که برای شروع کسب و کارتان در نظر گرفته اید، بتوانید بهترین کانفیگ سخت افزاری ( با توجه به بودجه و همچنین معادل سرور نو ) را با مناسب ترین و بصرفه ترین قیمت خریداری کنید.
همچنین با خرید یک server کارکرده شما این امکان را دارید تا منابع دلخواه خود را ( نوع و تعداد پردازنده ها، مقدار حافظه رم، نوع و تعداد هارد دیسک ها ، نوع سیستم عامل دلخواه و … ) سفارش دهید و خریداری کنید.
از دیگر مزیت های استفاده از سرور دست دوم این است که:
۱- شما از هدر رفتن وسایل الکترونیکی که هنوز پرقدرت و کارآمد هستند جلوگیری میکنید، و مانع از ایجاد زباله های الکترونیکی می شوید.
۲- همچنین در حداکثر دو یا سه روز از ثبت سفارش سرور خود را با کانفیگ مورد نظر تحویل می گیرید ( با هزینه بسیار کم حمل و نقل ، یا حتی رایگان ).
۳- قطعات و لوازم جایگزین (spare parts) به راحتی قابل دسترس هستند.
همچنین فروشنده های زیادی در زمینه سرور کارکرده و Refurbished فعالیت میکنند که با یک جستجوی ساده میتوانید آن ها را بیابید.
اما توجه داشته باشید که از جایی سرور را تهیه کنید که بعد از فروش، خدمات و پشتیبانی فنی هم به مشتریان خود عرضه میکنند( که البته درزمینه این نوع سرورها، در کشور ما بسیار کمیاب هستند).
۳- آیا برند سرور اهمیت دارد ؟
اگر قصد خرید یک server را دارید. برترین شرکت های تولید کننده server به ترتیب HP ، IBM و Dell هستند.
بعضی از برندهای کمتر شناخته شده ای نظیر SuperMicro و یا ZT Systems هم وجود دارند که در این زمینه فعالیت میکنند ولی قطعا پشتیبانی ضعیف تری از شرکت های فوق دارند.
درهرصورت اگراز هر برندی استفاده میکنید، این نکته را در نظر داشته باشید که قطعات اصلی سرورها ( پردازنده ، حافظه رم ، هارد دیسک و کارت های ارتباطی PCIe) با توجه به نسل آن ها یکسان هستند.
اما نکته مهمی که در هنگام انتخاب برند باید توجه کنید وجود قطعات و پشتیبانی آن برند در کشور شما میباشد.
هم اکنون در کشور ایران server های HP به دلیل وجود و دردسترس بودن قطعات سرور و پشتیبانی نسبتا خوب، از محبوبیت زیادی نسبت به سایر برندهای دیگر برخوردار هستند.
۴ – به سرور های Tower نیازداریم یا Rackmount ؟
در واقع بسیار به این نکته بستگی دارد که چه تعداد server نیاز دارید، اگر در مجموع به یک یا دو سرور نیاز دارید و همچنین در مجموعه خود Rack برای قراردادن سرور ها ندارید، بهتر است از سرور های Tower استفاده کنید ( اما این نکته را در نظر بگیرید که این server ها عملکرد ضعیف تری نسبت به سرورهای Rackmount دارند).
اما اگر به چند سرور نیاز دارید، بهتر است یک رک استاندارد خریداری کرده و از server های Rackmount استفاده کنید که در اشغال فضا نیز صرفه جویی شود.
ابعادserver های رکمونت با واحدی به نام یونیت ( که برابر با اندازه تعریف شده بر روی رک میباشد) مشخص می شوند.
سرورهای متداول با واحد های ۱U و ۲U عرضه میشوند.
بنابراین برای مثال اگر یک رک ۱۲یونیتی خریداری کنید، ۶server ۲ یونیتی یا ۱۲ سرور یک یونیتی میتوانید بر روی آن نصب کنید.
همچنین اگر قصد دارید که server را برروی رک نصب کنید حتما درهنگام خرید Railkit سرور را هم خریداری کنید، که با استفاده از آنها بتوانیدserver را در رک مربوطه نصب کنی