نماد سایت شرکت آرسس

Tiered Storage  چیست؟ و Tiering چه مزایای دارد؟

Tiered Storage - Tiering

Tiered Storage  چیست؟ 

در روش Tiering مکان ذخیره سازی داده ها تغییر می کند . برای داشتن یک Tiered Storage فرض کنید که یک حجم معینی از داده ها را دارید طبق تجربه بخشی کمی از داده ها به صورت hot می باشند که درخواست دسترسی به این نوع داده ها بسیار زیاد می باشد. بخش دیگری از داده ها به صورت Warm می باشند که درخواست درسترسی به آنها به صورت معمولی می باشد. و بخش بیشتری از داده ها cold هستند که بسیار کم به انها درخواست دسترسی وجود دارد. یعنی بر اساس کارایی، دسترس پذیری و ریکاوریِ لازم، تصمیم گیری برای مکان قرارگیری داده گرفته می‌شود. در روش Tiered Storage، پرکاربردترین داده‌ها در استوریجی با بالاترین سطح کارایی قرار می‌گیرند و داده‌هایی که به ندرت کاربرد دارند، در استوریج ارزان‌تر و ضعیف‌تری ذخیره می‌شوند. ممکن است Cache، رم، هارد، و یا Tape محل مناسبی باشد. بر اساس نیاز به دسترسی این داده ها توسط تکنولوژی Tiering بر روی دیسک های SSD و SAS و NL_SAS  جانمایی می شود.

Tiered Storage  علاوه بر بالا رفتن سرعت و کارایی در هنگام رجوع به داده، با مدیریت چرخه حیات داده (Information Life-cycle Management)، از Data corruption و گم شدن و نابودی ناگهانی اطلاعات، جلوگیری می‌کند. امروزه، زیرساخت Tiered storage، طیفی از زیرساخت‌ها را در بر می‌گیرد: از معماری Two- Tiered (دو لایه) که شامل  SCSI و Fiber Channel Attached Disk است، گرفته تا زیرساخت‌های خیلی پیچیده‌تری که شامل 5 یا 6 لایه یا Tiered است.

این تکنولوژی در استوریج های High-End بسیار کارآمد  و قابل اعتماد می باشد بگونه ای که باعث کاهشش هزینه های تمام شده برای ذخیره سازی داده ها و همچنین استفاه بهینه  از منابع ذخیره سازی می شود. امروزه اکثر کمپانی های ذخیره سازی استفاده هر دو تکنولوژی را به صورت همزمان برای بالا بردن کارایی سیستم توصیه می کنند اما عدم پیکربندی صحیح منجر به ایجاد تداخل در عملکرد دو تکنولوژی و گرفتن نتیجه عکس خواهد شد بنابراین برای استفاده از این دو تکنولوژی نیازمند متخصص ذخیره سازی باتجربه می باشید.

Automated storage tiering چیست؟

Automated Storage Tiering  عبارت است از فرایند اتوماتیک کردن ذخیره اطلاعات بر روی دستگاه های ذخیره سازی متفاوت یا tier های مختلف.اگر نیاز بود که اطلاعات مداوم در دسترس باشد و خواندن و نوشتن بر روی اطلاعات زیاد انجام می شود اطلاعات بر روی Tier های بالاتر ذخیره شود مثل Tier1 یا Tier 2 و برای اطلاعاتی مثل بایگانی اطلاعات بر روی Tier های پایین تر که ظرفیت بیشتر و سرعت دسترسی پایین تری دارند.

یک نرم افزار مسئولیت انجام این کار را دارد و به این عملیات Automated Tiered Storage می گویند. در واقع داده ها بر اساس دفعاتی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند برروی هاردهای با سرعت بالاتر ذخیره میشوند. که منطقی تر هم هست و داده هایی مثل بکاپ یا آرشیو بر روی هارد های با ظرفیت بیشتر قرار می گیرند.در آخر Tier یا Type همان نوع هارد دیسک ها هستند. در شکل ها بالا دیدید که یک منبع ذخیره سازی مثل هارد دیسک های SSD در Tier1 قرار گرفتند و یک منبع ذخیره سازی مثل هارد های SATA در Tier های بعدی قرار گرفت.

تفاوت بین SSD caching و Tiering

در Caching یک نسخه از داده  بر روی SSD انتقال می یابد در حالیکه در Tiering دیتای اصلی بین لایه های مختلف Relocate می شود.تکنولوژی Caching مناسب مواقعی است که دیتای OLTP دارید و درخواست خواندن فایل زیاد می باشد. در صورتیکه نوع workload تغییر کند فرض کنید دیتای Backup گیری داشته باشید آنگاه انتقال این نوع workload بر روی Cache به شدت باعث افت کارایی سیستم ذخیره سازی شما خواهد شد.

از طرفی هنگامی که در خواست به بخشی از فایل به صورت مکرر و زیاد برای دسترسی read ارسال می گردد آنگاه تکتولوژی Tiering که بخش های آن فایل را به لایه SSD انتقال داده است به کارایی مناسب به درخواست ها پاسخ می دهد. و از طرف دیگر در لایه NL_SAS داده هایی وجود دارند که در درخواست دسترسی کمتری برای آنها ارسال شده است در صورتیکه در خواست دسترسی به ناگهان روی دیتاهای لایه NL_SAS افزایش یابد آنگاه عملکرد استوریج شما کند خواهد بود در استوریج های رده Mid-Range این تکولوژی به شرطی توصیه میشود که شناخت کافی از ساختار دیتای خود در یک دوره سیکل کامل workload داشته باشید. در غیر اینصورت استفاده از آن توصیه نمی شود در استوریج های رده Enterprise به دلیل کارایی بالا و دقت بالای تفکیک داده های hot با قابلیت شناسایی حجم های بسیار کم این تکنولوژي به شدت توصیه می گردد استفاده گردد.

 

خروج از نسخه موبایل