چند ماه پس از افشای مشکل امنیتی WPA2 که گریبانگیر جدیدترین مودمهای وایفای نیز شده بود، اتحادیهی وایفای از برنامههای خود برای ارائهی پروتکل امنتر WPA3 رونمایی کرد.
اولین پیشنویس واقعی از این پروتکل هنوز در دسترس قرار ندارد؛ در حالیکه اتحادیه وایفای تعدادی از ویژگیهای آن را اعلام کرده که به شرح زیر است.
ویژگی WPA3
۱. تغییر دادههای شبکههای عمومی وایفای به حالت رمزنگاری شده
۲. محافظت در برابر حملههای جستجوی فراگیر (Brute-force) از طریق مسدود کردن روند شناسایی بعد از چند مرتبه تلاش ناموفق برای لاگین
۳. امکان انجام تنظیمات امنیتی توسط گوشی و تبلت روی دستگاههایی که فاقد نمایشگر هستند. این امکان امنیت بیشتری برای گجتهای مجهز به اینترنت اشیاء و سایر دستگاههایی که انجام تنظیمات امنیتی در آنها دشوار است، به همراه خواهد داشت.
۴. مجموعهی امنیتی ۱۹۲ بیتی برای محافظت از شبکههایی از قبیل اماکن دولتی و صنعتی و… که نیاز به امنیت بالاتر دارند.
۵. غییر داده های شبکه های وای فای به وضعیت رمزنگاری شده
۶. مسدود کردن روند شناسایی پس از چند مرتبه تلاش ناموفق برای لاگین شدن جهت محافظت در مقابل حمله های جستجوی فراگیر
۷. فراهم آمدن امکان انجام تنظیمات امنیتی به وسیله ی گوشی و تبلت بر روی دستگاه هایی که صفحه نمایش ندارند (با استفاده از این امکان، امنیت دستگاه هایی که از اینترنت اشیاء برخوردار اند به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت. همچنین دستگاه هایی که برای تنظیمات امنیتی در آن ها مراحل دشواری می بایست طی شوند نیز از طریق این امکان، از امنیت بالاتری برخوردار خواهند شد)
وقتی اتحادیهی وایفای استاندارد جدید را بهطور کامل عرضه کند، همه چیز آمادهی مصرف نخواهد بود؛ بلکه این شرکتها هستند که باید پشتیبانی از WPA3 را به Router ها، Computer ها، گوشیها، Tablet ها و دستگاههای مجهز به اینترنت اشیاء (IOT مخفف عبارت Internet of Thing) اضافه کنند. بنابراین، هنوز چند سالی با رواج استفاده از WPA3 فاصله داریم.
فعلا بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که مطمئن شوید دستگاههای شما جدیدترین بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت کردهاند. چنانچه دستگاهی دارید که آنقدر قدیمی است که بهروزرسانی دریافت نمیکند، شاید بهتر باشد به فکر جایگزین جدیدتری برای آن باشید.